Forum
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
  • Page:
  • 1
  • 2

TOPIC: reset Simulation not always working

reset Simulation not always working 6 days 10 hours ago #50

  • PIboman
  • PIboman's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 5
  • Thank you received: 1
Hey,

CarbonCloth has been amazing, super fast, really enjoying using it :D

I'm running into an issue where when I adjust the cloth or base carbomSimulation1 solver values, it doesn't evaluate properly again after that, unless I re open my scene, or continually click between deactivate/reset simulation, but that doesn't seem to always work.


Please Log in or Create an account to join the conversation.

reset Simulation not always working 6 days 7 hours ago #53

  • admin
  • admin's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 9
  • Thank you received: 1
Plboman, many thanks for the kind words.
It was great idea to share a video - but unfortunately its not playing.
Can you try and share the video again.
Also are you on Windows or Linux and Maya 2018 (which version 1,2,3,4,5) or Maya 2019?
Txs,
Mike

Please Log in or Create an account to join the conversation.

reset Simulation not always working 5 days 21 hours ago #55

  • PIboman
  • PIboman's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 5
  • Thank you received: 1
Hey, sorry about that,

Here is the video
https://www.youtube.com/watch?v=6iGVSYHk_r4

I'm currently on windows 10, running Maya 2018, cant quite remember which version, will have a look tonight and update that information for you.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

reset Simulation not always working 5 days 20 hours ago #56

  • JC
  • JC's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • Posts: 2
  • Thank you received: 0
Hi Plboman,

I just saw the video you posted. There is definitely an issue we have not experienced yet since when you reset the simulation it seems to neither simulate or replay the sim-cache. If it was simulating something, it would at least drop due to gravity. And if it was replaying the sim-cache, it would move and ignore the animation changes.
Hopefully we can replicate the issue and fix it once you communicate us the Maya version you are using.

Cheers,
JC

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Last edit: by JC.

reset Simulation not always working 5 days 12 hours ago #57

  • PIboman
  • PIboman's Avatar Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
  • Posts: 5
  • Thank you received: 1
I'm currently using maya 2018.4

Please Log in or Create an account to join the conversation.

reset Simulation not always working 3 days 1 hour ago #58

  • Sebastian
  • Sebastian's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Posts: 16
  • Thank you received: 5
Hi Plboman,

I have been looking into the issue and this has led me to find a problem with the reset simulation, however it does not manifest itself identically to yours.
The issue that I found is now fixed, and I was wondering if you would mind testing a new build to see if that solves your issue as well.

I am sending you more information via email.
Again, thank you very much for bringing this to our attention.

Cheers,
Sebastian
The following user(s) said Thank You: PIboman

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Page:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.152 seconds